Gum faalangst uit met Integral Eye Movement Therapie (IEMT)

In mijn praktijk mag ik allerlei mensen begeleiden die tegen uiteenlopende problemen aanlopen. Examenvrees, het gevoel van ‘alleen’ zijn, maar ook faalangst behoort tot emotionele problemen die ongestoord leven in de weg staan. Door middel van de IEMT-techniek gum ik als het ware deze nare emoties weg. In deze casus vertel ik meer over faalangst behandelen met Integral Eye Movement Therapy. Heb je naar aanleiding van deze casus, of andere, vragen? Neem dan contact met mij op.

-> Geen zin of tijd om alles te lezen? Bekijk het interview of lees de samenvatting.

IEMT Therapeut Pauline en faalangst

Als mensen met angst bij mij komen voor een IEMT-sessie, dan gaat de angst vaak gepaard met piekeren en soms hartkloppingen, slecht slapen en/of paniekaanvallen. Mensen die angst ervaren zijn veel in gedachten bezig met het steeds opnieuw naar oplossingen zoeken. Vermijdingsangst treed dan ook vaak op, bijvoorbeeld bij vliegangst ga je met de trein of pas je een vakantiebestemming erop aan.

Ik had laatst een klant met angst voor liften. Zij had klanten in een hoog kantoorgebouw aan de Zuidas en zei: “Ik ga nog liever traplopen, dan de lift in… de angst beperkt mij in mijn werkzame leven en ik schaam me. Mensen vragen dan: Waarom ben je bang? Waar ben je bang voor?”

Stel jezelf liever de vraag: Hoe kom ik van de angst af? Met drie tot vijf sessies kan je een heel eind komen. Dan hoef je niet meer te vluchten voor situaties en heb je jouw vrijheid terug.

De IEMT Therapie

IEMT is geen gespreksmethode, maar werkt rechtstreeks met het gevoelssysteem. Vanuit een gevoel van angst dat je op dit moment als problematisch ervaart, gaan we met behulp van een aantal vragen terug naar de eerste herinnering met dit gevoel en ‘gummen’ we deze ervaring uit. Cool he?!

Faalangst uitgummen met IEMT

Ervaar jij angsten, zoals faalangst of angst voor bijvoorbeeld een lift? Neem dan contact met mij op!

Samenvatting: Faalangst uitgegumd, met IEMT

Klant: “Hoe kan ik omschrijven dat IEMT mij van faalangst heeft afgeholpen? Faalangstige herinneringen die in de diepste lagen van mijn brein zijn opgeslagen, en in mijn geval soms ook voor problemen zorgen, worden met IEMT echt verwerkt en komen niet meer terug. Doordat ik de herringeren op een andere manier opsla ga ik er anders mee om. Dat voel ik en dat is heel bijzonder! Ik ben rustiger geworden en kan beter relativeren of de emoties beter zien voor wat ze zijn. Ik kan beter in het hier en nu blijven. Ik kan nu volwassen met mijn gevoelens omgaan. Kortom door IEMT is mijn leven veel lichter.”

Meer weten over Integral Eye Movement Therapy?

Wil je meer weten over IEMT? Bekijk dan mijn pagina’s met informatie. Wil je zelf IEMT ervaren? Maak dan een afspraak met mij voor een intake.

Contact