Hyperventilatie en paniek behandelen met IEMT (Integral Eye Movement)

In deze casus vertel ik het verhaal van een klant die last had van hyperventilatie en paniek. Na slechts drie IEMT sessies, binnen de periode van één maand, merkte hij verschillen. In deze blog ga ik in op de verandering die hij ervaart en waarom IEMT zo’n goede techniek is.

“Ik had last van hyperventilatie en paniek, door de IEMT behandeling is dit als sneeuw voor de zon verdwenen.”

 

-> Geen tijd op de hele blog te lezen? Bekijk de video of lees de samenvatting.

Last van hyperventilatie en paniek aanvallen? IEMT werkt!

Met IEMT worden steeds terugkerende vervelende herinneringen, emoties en lichaamsgevoelens gebruikt als ingang voor transformatie en groei. IEMT neutraliseert de emotie van paniek, en werkt daardoor ook door in de gevoelens van jouw lichaam.

Klant: “Ik heb regelmatig last van hyperventilatie. Dit gaat volledig onbewust, maar wel met heel veel klachten waardoor ik last heb van pijn op de borst, licht in mijn hoofd en dat ik mij niet goed kan concentreren. Na de laatste IEMT behandeling zijn mijn problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik heb inmiddels drie sessies gehad in het tijdsbestek van één maand. Het begon met de intake en daarna nog twee sessies. Ik kan zeggen dat het aantal klachten aanzienlijk verminderd is en ik veel positiever in het leven sta.”

Onbewuste automatische processen sturen ons gedrag

We hebben ons bewustzijn nodig om te weten wat we willen veranderen en ons onbewuste om de verandering mogelijk te maken. IEMT zet ik in om invloed uit te oefenen op de automatische onbewuste processen waar we last van hebben.

Deze klant omschrijft dat hij regelmatig last heeft van hyperventilatie en dat dit volledig onbewust is. Dat komt omdat het hier gaat om een negatieve ervaring (herinnering) die in de vroege jeugd plaats vond. Deze herinnering zet druk op het systeem. Bij IEMT werken we met het emotionele geheugen en het lichaamsgeheugen. Door met IEMT terug te gaan naar de eerste herinnering uit de vroege jeugd, ontkoppel ik de negatieve herinnering/emotie (imprint) en wordt de druk van het systeem gehaald. Dan kan deze jeugdervaring verwerkt en opgeslagen worden in het passieve lange termijngeheugen. Waardoor deze geen negatieve invloed meer uitoefent in het heden.

Het effect van IEMT

Klant: “Het effect van IEMT is voor mij dat de druk weggehaald is waardoor ik bepaalde gedachten kreeg. Bij mij was het met name paniek en door de IEMT behandeling merk ik dat ik me niet meer zo druk maak om bepaalde situaties, waardoor ik veel helderder kan denken. Ik sport regelmatig, maar ik merkte dat ik weinig energie had om bijvoorbeeld cardio trainingen te doen. Ik merk nu, na de behandelingen, dat ik veel langer kan sporten dan voorheen en dat ik er meer plezier in heb.

Hyperventilatie behandelen met IEMT?

Heb je last van hyperventilatie en/of paniekaanvallen? Kom dan eens langs om te kijken of IEMT ook voor jou kan werken! Ik heet je van harte welkom.

Samenvatting

De klant had regelmatig last van hyperventilatie met klachten als pijn op de borst, licht in zijn hoofd en niet goed kunnen concentreren. Door met IEMT terug te gaan naar de eerste herinnering uit de vroege jeugd, ontkoppelde ik de negatieve herinnering/emotie (imprint) en haalde ik de druk van het systeem. Hierdoor is de jeugdervaring verwerkt en opgeslagen in het passieve lange termijngeheugen. Helderder denken en meer energie (bij het sporten) zijn het gevolg.

Meer weten over Integral Eye Movement Therapy?

Wil je meer weten over IEMT? Bekijk dan mijn pagina’s met informatie. Wil je zelf IEMT ervaren? Maak dan een afspraak met mij voor een intake. Je mag mij ook altijd mailen op info@paulinevanderlee.nl of bekijk mijn profiel op Google.

Contact