IEMT techniek helpt met het verwerken van een (medisch) trauma – Casus fietsongeluk

Integral Eyemovement Therapy (IEMT) is een innovatieve methode, die ik inzet om mentale en emotionele klachten te behandelen. IEMT is inzetbaar om vervelende ervaringen te verwerken en los te laten, of om positieve inzichten juist te integreren. In deze casus bespreek ik een casus van een kennis van mij die een trauma opgelopen had na een heftige valpartij met de fiets.

-> Geen zin of tijd om alles te lezen? Lees de samenvatting.

Casus: Valpartij, beenbreuk (femurfractuur) en angst

Een kennis van mij was begin 2021 gevallen met zijn fiets. Hij gleed uit op weg naar zijn werk en kwam heel naar ten val. Als gevolg van deze valpartij brak hij zijn been op maar liefst negen plekken. Gelukkig herstelde hij goed, maar hij merkte dat hij angstig was tijdens het fietsen. Met name als de weg er ‘glad’ uit zag, bijvoorbeeld door regen. In zijn hoofd wist hij dat de regen nooit een reden was geweest om te vallen, maar toch speelde dit mee en beïnvloede dit hem enorm.

“Ik kan de smak op de grond bijna niet meer herinneren…”

Wat kan de IEMT-techniek betekenen in dit scenario?

Ik heb samen met mijn kennis de IEMT techniek ingezet te werken aan het verwerken van deze nare herinnering. Door middel van de oefeningen zijn we aan de slag gegaan om de herinnering als het ware glad te strijken. Mijn kennis gaf al na twee sessies het volgende aan: “Ik kan de smak op de grond bijna niet meer herinneren…” Omdat bij hem de valpartij al langer geleden was, zijn we actief aan de slag gegaan met een positieve herinnering. Op deze manier kon deze, blije herinnering, de negatieve als het ware vervangen.

IEMT Techniek - Medisch trauma

Wil je meer weten over IEMT? Bekijk dan mijn pagina’s met informatie. Wil je zelf IEMT ervaren? Maak dan een afspraak met mij voor een intake.

Wat rapporteert de cliënt na de IEMT sessies?

Mijn kennis gaf aan dat hij, na de sessies, veel minder bezig was met de angst die hij ervaarde tijdens het fietsen. Het speelde nog wel voor hem, maar het beheerste niet meer zijn handelen. Zo gaf hij aan weer op normale snelheid te fietsen en dat hij, na of tijdens regen, niet meer bang was om te vallen.

Samenvatting en interview

Samengevat heb ik de IEMT techniek ingezet om de negatieve en beladen herinnering aan een valpartij te vervangen met een positieve. Hierdoor werd mijn kennis niet meer beheerst door angst en kon hij beter fietsen (lees normaal tempo). Na onze sessies heb ik hem gevraagd hij of wat voor de camera wilde vertellen over zijn ervaring met IEMT.

Contact