Niet lekker in je vel? – Casus (IEMT)

Herken jij je in het volgende? Ik kom om in de negatieve gedachten, het is een bevestiging dat ik in een flinke dip zit. Ik voel mij een schim van mijzelf. Iedereen heeft het over veerkracht, maar bij mij is de kracht uit de veer. Ik ben begonnen bij een nieuwe werkgever, maar ik vraag mij tijdens het werk regelmatig af: Wat doe ik en waarom doe ik dit eigenlijk? Zo leuk vind ik het werk niet en ondertussen voelt het nutteloos, er knaagt een hopeloosheid, oppervlakkigheid en onverschilligheid. Hoe kom ik van deze oppervlakkigheid af, ik ben net 30 jaar, aan het begin van mijn carrière.

Op zoek naar de oorzaak

De vraag is wat de oorzaak is van dit gevoel. Er is tenslotte alleen een probleem als er een negatief gevoel is, toch? Mogelijk kom je in een coachingsgesprek weg met een rationele verklaring of met goedbedoelde adviezen om ‘iets te fixen’ en goed gedrag te laten zien. Dat masker kan even werken, maar er komt een dag dat het masker af valt. Daarom raad ik je aan om echt tot de kern te gaan.

Casus: Niet lekker in je vel – Het probleem

Tijdens de Integral Eye Movement Therapie sessie die ik met mijn klant deed bleek de oppervlakkige houding een manier om haar echte onderliggende boosheid te ‘dempen’. “Alles in mijn lichaam spant zich aan en ik wil in controle blijven om niet te exploderen, ik ben zo boos. Ik voel mij niet begrepen…niet gehoord….tekort gedaan. Ik heb zo mijn best gedaan om tijdens de scheiding er voor mijn vader en moeder te zijn. Ik kon niet kiezen en wilde gehoor geven aan allebei.” Het werd een tranendal, de kurk was in deze IEMT-sessie van de fles.

Niet lekker in je vel?

Wil je meer weten over IEMT? Bekijk dan mijn pagina’s met informatie. Wil je zelf IEMT ervaren? Maak dan een afspraak met mij voor een intake.

Tot de kern doordringen, met de IEMT-techniek

Integral Eye Movement Therapie kijkt onder de oppervlakte. De techniek laat je duiken naar de eerste keer in je leven waar je hebt geleerd om je op een bepaalde manier te voelen. In deze case zijn emoties afgedekt om door te kunnen gaan met leven. Te pijnlijk en dan ga je dus aan de oppervlakte leven. De schaduw die over de ziel is gevallen als jong kind, kan op latere leeftijd moeilijk begrepen worden. Je staat als het ware in jouw eigen schaduw.

IEMT laat hier het licht op schijnen en haalt de pijn naar de oppervlakte zodat het echt verwerkt kan worden. Dan kun je door het oppervlakte water weer de diepere emoties en gevoelens beleven. Dat stelt je in staat om een proces te verwerken.

Na deze eerste sessie ging zij weg met begrip waar de oppervlakkigheid vandaan kwam en voelde zij zich opgelucht. “Ja, er is een diep verdriet dat voortkomt uit de scheiding van mijn ouders en daar wil ik mee aan de slag.” Is dit voor jou herkenbaar? Neem dan contact met mij op: 06- 1005 3935 / info@paulinevanderlee.nl.

Contact