Ik ben mezelf kwijt en ik voel me verloren

Met de IEMT-techniek terug naar jouw kracht

Ik belicht in deze blog de casus van een klant die het gevoel had dat ze zichzelf verloren was. Ze had het gevoel dat ze zichzelf kwijt was. In bijgaand filmpje omschrijft zij het gevoel: “Het is nog maar 2 maanden geleden dat ik hier binnen kwam. Toen voelde ik me lost. Het voelde alsof ik helemaal geen fundament in mijzelf had.

Als je deze gevoelsbeleving uit elkaar trekt, dan lees je dat de ‘ik’, ‘me’ en ‘zelf’ kwijt zijn, interessant he?! In deze blog ga ik in op de IEMT-techniek in relatie tot deze casus. Heb je vragen? Neem dan contact met mij op!

Geen tijd op de hele blog te lezen? Bekijk de video.

IEMT (Integral Eye Movement Therapie)

Met IEMT ‘updaten’ we als het ware de identiteit, zodat de client zichzelf vanuit haar eigen kracht in het hier en nu ervaart. Doordat de client weer in het ‘nu’ kan leven, kan zij zichzelf als het ware terugvinden. Het resultaat is dat zij na de therapie met een betere relatie met zichzelf op pad gaat.

We leren gedurende ons leven om op een bepaalde manier ‘te zijn’

We nemen bepaald gedrag over van opvoeders, leraren, influencers etc., die op hun manier ook weer onbewuste identiteitsbelevingen hebben overgenomen van hun voorouders. Bijvoorbeeld ik ben dom, niet goed genoeg, mooi genoeg, intelligent genoeg etc. Onze identiteit veranderd gedurende ons leven, afhankelijk van de ervaringen die we opdoen. Dat is natuurlijk superfijn dat we aangeleerde gedachten en gevoelspatronen als het ware kunnen overschrijven. Echter, soms herhaald een negatieve identiteitsbeleving zich en dan wordt een ervaring steeds krachtiger en blijf je erin geloven. Je hebt als het ware jezelf geleerd om je zo te voelen en ‘zo te zijn’.

Leer weer in het 'nu' te leven: Pak je leven terug!

IEMT ontkoppelt emoties die bij bepaalde herinneringen horen. Zo stelt Integral Eye Movement Therapy je instaat om nare ervaringen te verwerken waar je al langer mee rondloopt en die soms bewust en vaak ook onbewust jouw leven negatief beïnvloeden.

Ga aan de slag met IEMT en update je identiteit

Sommige getraumatiseerde delen zijn afgesplitst van het gezonde deel en bevinden zich niet in het hier en nu. De delen hebben de leeftijd van het trauma en ze zijn als het ware in hun ontwikkeling stil blijven staan. Het gevoel van ‘verloren te zijn’ kan een ervaring zijn die bijvoorbeeld opgedaan is in de jeugd. Als volwassene kan je in een omstandigheid getriggerd worden en je ineens heel jong en daardoor ‘lost’ voelen (de leeftijd van het trauma uit de jeugd.)

Door het stellen van specifieke vragen en te werken met de oogbewegingen, komen we met IEMT bij de imprint uit (het moment van opname). De oude trigger-respons koppeling wordt ontbonden en de identiteitsbeleving wordt geüpdatet.

Klant: “Vandaag lazen we terug hoe ik voor het eerst hier kwam en dat ik het gewoon bijna niet meer herkende. Zo emotioneel wankel als ik hier binnen kwam, zo sterk voel ik me nu, dat is vrij bizar.
En nu, na de IEMT therapie ben ik dat gevoel helemaal kwijt.
Nu voel ik een soort stevigheid onder me.

Meer weten over Integral Eye Movement Therapy?

Wil je meer weten over IEMT? Bekijk dan mijn pagina’s met informatie. Wil je zelf IEMT ervaren? Maak dan een afspraak met mij voor een intake. Je mag mij ook altijd mailen op info@paulinevanderlee.nl of bekijk mijn profiel op Google.

Contact