Natuurlijk leiderschap, een case uit mijn praktijk – IEMT zakelijk

Natuurlijk leiderschap: IEMT is echt niet persé enkel geschikt voor individuen die een herinnering moeten verwerken. Ik werk veel met zakelijke klanten die IEMT inzetten om hun persoonlijk leiderschap te versterken. Het volgende verhaal is een case waarin ik, vanuit mijn praktijk, mee mocht werken. Heb je vragen naar aanleiding van deze case? Neem dan zeker contact met mij op!

Natuurlijk leiderschap

In deze blog deel ik een case uit mijn praktijk op in vier stappen: Aanleiding, voorstel traject, tijdens het traject en het gevoel achteraf plus de oplossing.

Aanleiding

Een regiodirecteur komt bij mij voor coaching omdat hij van zijn CEO de opmerking heeft gekregen dat hij bij het ontvangen van kritiek zo snel gaat praten dat hij haastig en enigszins chaotisch overkomt. Aanvankelijk is zijn idee dat dit een communicatie-vraagstuk is. Hij legt het aan mij voor met de vraag of ik hier ‘iets mee kan’.

Voorstel traject

Ik stel voor om te kijken of ik met IEMT iets voor hem kan betekenen. We focussen op wat er in dat moment feitelijk de druk veroorzaakt, dit zijn eigenlijk altijd eerder opgedane ervaringen, belemmerende overtuigingen of emoties.

IEMT Zakelijk

Wil je IEMT inzetten voor jouw persoonlijke leiderschap?

Tijdens het traject (behandeling)

Al onderzoekend blijkt dat hij bij kritiek geconfronteerd wordt met een diepgewortelde onbewuste overtuiging dat hij vreest ‘dat hij niet voor vol wordt aangezien’ en ook dat hij ‘door de mand valt’. Ook al geven zijn CV en ervaring geen enkele aanleiding voor twijfel, toch blijkt dit een onbewuste drijfveer te zijn die hem spanning bezorgt.

Gevoel achteraf en oplossing

Na een aantal weken spreken we elkaar weer en ik vraag of hij de triggers nog ervaren heeft in de praktijk. Hij geeft aan dat er in de buitenwereld niets veranderd is, maar wél in hoe hij daar nu mee omgaat, van onverstaanbaarheid is geen sprake meer.

Contact