Rusteloosheid aanpakken met Integral Eye Movement Therapy (IEMT)

Rusteloosheid: “Ik heb vuurwerk in mijn hoofd, ik wil rust…” Gehaast zijn, hartkloppingen voelen in jouw lijf en innerlijke rusteloosheid kunnen resulteren in paniek. Met Integral Eye Movement Therapy (IEMT) worden deze klachten gereduceerd, begrepen en kan je weer rust ervaren. Wat een verademing!

-> Geen tijd op de hele blog te lezen? Bekijk de video of lees de samenvatting.

De klant vertelt: Thuiswerken, vloek of zegen?

“Voordat Covid-19 zijn intrede deed, werkte ik vier dagen per week op kantoor met leuke, inspirerende en soms ook irritante collega’s. Covid-19 was een ‘game changer’ en het thuiswerken deed zijn intreden. Voor mij betekende dit heerlijk op mijn eigen tijd werken, koffietje, wasje draaien tussen het werk door en ga zo door. Echter, het betekende ook dagen lang alleen thuis zijn, zonder aanspraak.

Ik ben bewust alleenstaand. Is dit een vloek of een zegen? Bij mij werd het een vloek. Na verloop van de tijd vond ik het zeer onprettig om alleen thuis te zijn. Ik vluchtte in het altijd maar bezig zijn. Films kijken, biertje erbij, niet slim… Dan toch maar switchen naar een gezond ontbijt en regelmatig sportschoolbezoek. Tot ik voor de zoveelste keer al zwetend de deur van mijn huis met tegenzin opendeed en de paniek toesloeg! Waarom voel ik me niet thuis in mijn eigen huis? Waarom voel ik me niet thuis bij mezelf?”

“Thuiswerken betekent voor mij niet thuis ‘zijn….”

Een Integral Eye Movement Therapy (IEMT) sessie ervaren

Pauline (IEMT therapeut): “Tijdens deze IEMT-sessie heb ik ervoor gekozen om enerzijds te werken aan ‘De verbinding met jezelf’ en anderzijds te werken met bewuste ademhaling.

Wetende dat er in verbinding met jezelf intense momenten zijn geweest, waarop deze persoon bepaalde manieren van ‘verbinden’ heeft geleerd en hoe dat verankerd is in zijn onderbewustzijn. De bedoeling is dat IEMT de geleerde, maar niet werkende, koppelingen verwerkt/wegwerkt zodat deze persoon weer met een betere verbinding met zichzelf thuiskomt. Dit gebeurt door het werken met oogbewegingen, gekoppeld aan specifieke feedbackvragen rondom identiteit.

Daarnaast heb ik tijdens deze sessie rustmomenten ingebouwd, waarin ik de persoon met regelmaat heb gevraagd bewust in te ademen door de neus met een korte pauze en vervolgens met aandacht uit te ademen (liefst langer en weer met een korte tussenpauze). Iemand die paniek ervaart, heeft de neiging om snel (of te diep) te ademen. Dan blaas je teveel koolzuur uit en als je minder koolzuur in je bloed hebt dan vernauwen je vaten zich wat stress gerelateerde klachten geeft. Door bewust te worden van jouw in- en uitademing nemen zuurstof EN koolzuur toe waardoor er meer ontspanning ontstaat. Gezien de gestapelde emoties bij deze klant bevatte deze behandeling meer sessies dan gemiddeld. Dit is slechts een fragment van verandering.

De klant vertelt het effect van 1 sessie

‘Ik voel me zo rustig in mijn lijf en ik voel me helder in mijn hoofd. Dit begon ik te ervaren toen ik bewuster begon te ademen. Ik wist niet dat ik me weer zo zou kunnen voelen. Ik realiseerde me tijdens de sessie ook de vicieuze cirkel in mijn systeem. Vanaf het moment dat ik wakker ben en aan mijn dagelijkse routine begin ga ik letten op dat onrustige gevoel. Ik kom in een spiraal, als dit gebeurt dan denk ik aan het ergste, waardoor ik de reactie instant houdt en er paniek ontstaat. Ik begrijp ook waar ik die onrust geleerd heb en dat geeft een enorme ontspanning.”

Dit is een fragment uit een IEMT sessie met een jong professional.

Pak jouw rusteloosheid aan met IEMT

Ervaar jij rusteloosheid? Wil je het vuurwerk in jouw hoofd doven en tot rust komen? Kom dan kennis maken met mij en IEMT.

Samenvatting

Covid-19 was een aanleiding waarbij de klant, door thuis veel alleen te zijn, voelde dat deze persoon zich niet thuis voelde bij zichzelf. Afleiding zoeken hielp, maar was enkel van korte duur en haalde niet de oorzaak weg. In de verbinding met zichzelf lag onbewust een niet dienende koppeling die deze persoon in zijn jeugd had aangeleerd over zichzelf. Met IEMT is deze niet dienende koppeling weggewerkt/verwerkt waardoor er een nieuwe verbinding met zichzelf is gemaakt. Bewust ademhalen heeft de verhouding zuurstof/koolzuur meer in balans gebracht, wat een rustig gevoel in het lichaam en een verhelderend effect had op het brein.

Meer weten over Integral Eye Movement Therapy?

Wil je meer weten over IEMT? Bekijk dan mijn pagina’s met informatie. Wil je zelf IEMT ervaren? Maak dan een afspraak met mij voor een intake. Je mag mij ook altijd mailen op info@paulinevanderlee.nl of bekijk mijn profiel op Google.

Contact